Menu

Kom med på Sticks’n’Sushis rejse til skyen

Martin Garbrecht Damm
Digital Director
Leverandør: netIP

Hvordan så jeres IT-løsning ud, før I flyttede i skyen?
- Vores udgangspunkt var et traditionelt server-setup. En hosted løsning, som var baseret på dedikerede servere med faste forbrugsstørrelser. Skalerbarheden i vores hosting-milljø var begrænset. Vi ville gerne opnå mere fleksibilitet og reducere vedligeholdelsesbehovet. Derfor begyndte vi at orientere os mod de muligheder, der ligger i en cloud-løsning.

Hvorfor valgte I Microsoft Azure som jeres cloud-løsning?
- Microsoft Azure var den mest oplagte løsning for os. Vi kunne se, at denne platform ville give os den fleksibilitet, vi havde brug for i vores fremtidige IT-drift. Den gav os udsigt til at kunne blive 100% ’serverless’ og til at skulle bruge mindre tid på vedligeholdelse af infrastruktur. Platformen har desuden en lang rækkes services og applikationer, som kan styres direkte fra administrationsmiljøet. Det var også en motivation for at anvende Azure.

Hvordan er implementeringen forløbet?
- Den er forløbet uden større udfordringer. Fra konvertering til total migrering tog det ca. 6 måneder. Så det har været en ret gnidningsfri overgang. Vores oplevelse er, at man behøver ikke betragte flytningen til skyen som en krævende og problematisk proces.

Hvilke fordele har det givet jer at være flyttet i skyen?
- Det har givet os værdi på flere forskellige områder. En af de helt centrale fordele er, at vi kun betaler for det, vi bruger. Vi har ganske enkelt halveret vores serverdriftsomkostninger, og vi er gået fra at have 15 til 3 servere. Derudover har vi markant bedre og hurtigere performance, og vi har nem og intuitiv adgang til services. Og så har vi helt overordnet opnået et meget agilt og fleksibelt IT-setup.

Har du gode råd til andre virksomheder, der tænker på at flytte til skyen?
- Hvis infrastrukturen er for kompleks, så byg forfra, og brug tiden på at konsolidere servere og på at introducere brugerne til nye services. Lad være med at tænke 1:1 i konverteringsfasen. Brug overgangsprocessen til at ændre måden, I driver IT på. Hele pointen er at blive ”serverless”. Tiden er løbet fra patch- og serveropgraderinger. Derudover bør I bede jeres applikationsleverandører om at drive deres løsninger på Azure. Så slipper I for vedligeholdelsesansvaret og kan koncentrere jer om at bruge cloud-miljøets data og funktioner på tværs.

Beregn din pris

Hvad koster det at rejse til skyen?

Prøv vores beregner, og få en indikation af, hvad det vil koste dig at rejse til skyen.

Beregn din rejsepris