Menu

Forstå sproget i skyen  

Bliv klogere på ord og termer, der ofte anvendes i Microsoft Azure.

Hvordan er prissætningen på Azure?

Forbrug i Azure beregnes pr. minut/time/måned, pr. transaktion eller pr. GB.

Hvad koster adgangen til Azure?

Adgang til Azure koster ikke penge, men er en nødvendig forudsætning for brug af de forskellige services. Du betaler således ikke for adgangen, men kun for forbrug i de enkelte services. Du kan anvende og forbinde flere services i Azure, så de taler sammen på tværs af systemet.

Hvad er Azure AD (Active Directory)?

Azure Active Directory (Azure AD) er et cloud-baseret administrationsværktøj. Azure AD kan integreres med eksisterende Windows Server Active Directory. Har I Office 365, Azure eller Dynamics CRM Online, valideres I automatisk af Azure AD.

Hvad er en virtuel maskine?

Virtuelle maskiner refererer til Windows Server, SQL Server og en række Linux-varianter. Server-licensen er med i prisen. Prissætning er pr. minut i tændt tilstand. De diske, der er tilsluttet den enkelte server, koster dog altid penge - uanset om den virtuelle maskine kører eller ej.

Hvad er behandling?

Behandling skal forstås som enhver form for aktivitet, som relaterer sig til håndtering af personoplysninger – uanset om aktiviteten er automatisk eller ej.

Hvad tilbyder Azure af storage?

Azure tilbyder stor variation af storage – fx traditionel HDD eller SSD, Blobs til håndtering af ustrukturerede data fx backup og arkiv, som er prisbilligt lager til data, der sjældent anvendes.

Hvordan beregnes båndbredde?

Båndbredde beregnes pr. GB datatrafik, der trækkes ud af Azures datacenter. Det mest almindelige forbrugsmønster er 10-20% download af den samlede storage i Azure.

Hvad er Azure VPN Gateway?

Azure VPN Gateway giver forbindelse mellem dine netværk i det lokale miljø og Azure. Forbindelsen er sikker og anvender protokoller, som er industristandarder, IPsec (Internet Protocol Security) og IKE (Internet Key Exchange).

Hvad er en Azure SQL Database?

SQL Database er selve databasen, der ligger indlejret som en service i Microsoft Azure. Den er skalerbar, så du selv kan definere grænseværdierne. Ved overskridelse kan den automatisk levere databaseservice, som kan svare på flere forespørgsler pr. tidsenhed. Microsoft står for drift og vedligeholdelse. Du skal blot koncentrere dig om selve applikationen og dine data.

Hvad er App Services?

App Services er webserver som en service. Den er skalerbar, så du selv kan definere grænseværdierne. Ved overskridelse kan den automatisk ændre antallet af servere eller størrelsen på servere. Microsoft står for drift og vedligeholdelse. Du skal blot koncentrere dig om selve applikationen og dine data.

Beregn din pris

Hvad koster det at rejse til skyen?

Prøv vores beregner, og få en indikation af, hvad det vil koste dig at rejse til skyen.

Beregn din rejsepris